Hírek

Kérdezz-felelek

Kérdezz-felelek

A Transznacionális együttműködések (EFOP-5.2.2-17-00037) Vallás és kultúra a családokért megnevezésű projekt második nemzetközi kerekasztal találkozóját 2019. június 27-én tartottuk meg az Átányi Református Lelkészi Hivatal Gyülekezeti termében. A műhelymunkán tapasztaltakkal kapcsolatban kívánom megszólítani az egyik szakembert, Végh Tamást.

-Kedves Tamás hogyan értékeli a projekt második nemzetközi kerekasztal találkozóját?

– Összességébe véve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült. Eredetileg úgy volt, hogy Dr. Bali János Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási, stratégiai és koordinációs igazgatója személyesen tud eljönni és részt venni a kerekasztal találkozón, azonban egy másik fővárosi eseményre is mennie kellett, így video hívás segítségével sikerült áthidalni ezt a problémát. Ettől eltekintve minden az eltervezett program szerint zajlott.

– Fel tudná vázolni egy pár szóval, hogy milyen szakmai kérdésekről esett szó?

– Nem egyszerű az egész napi szakmai munkát összefoglalni, de megpróbálom. Megismerkedtünk Bali úr előadásában a projekt kutatási anyagával, ennek alapján a területileg különböző térségek vallási attitűdjeit vizsgáltuk. A presbiterek néhány vallási témájú könyvet bemutattak, vizsgáltuk ezek relevanciáját és társadalmi kapcsolódását.

– Köszönöm a beszélgetést! Áldás békesség!

Szóljon hozzá

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support