Hírek

Húsvéthoz kapcsolódó tanulmányút

Beszámoló a Húsvéthoz kapcsolódó tanulmányútról

A húsvéti alkalomhoz köthető tanulmányútra az egyházi és gyülekezeti elfoglaltságok miatt a húsvétot megelőző hét folyamán került sor 2018 március 30-tól április 03-ig. Ekkor van ugyanis a nagyhétre előkészítő igehirdetési alkalom Hevesen a bevett szokás szerint a Református Középiskola területén, mely kiemelt alkalma mind a hevesi mint az átányi gyülekezetnek.  Erre az alkalomra voltak hivatalosak a rimaszombati testvérek, akik közül az egyik lelkész Mikos nagytiszteletű úr Rimaszombatból vállalta szolgálatot.

Csütörtökön este érkezetek, az átányi parókián kerületek elszállásolásra. A pénteki napot az átányi Ferenczfi tisztelendő úr társaságában töltötték, megtekintve az átányi református általános iskolát, illetve az átányi kiállítóhelyeket. Valamint a szolgálatra való felkészülésre használták a délutáni órákat. Este a hevesi Középiskolában 17 órakor kezdődő evangelizációs alkalmon a nagyhét szokásrendjéről és a húsvéti áldozat és feltámadás életünkben betöltött szerepéről szólt az igei szolgálat melyet a két gyülekezet illetve az intézmény tanárai dolgozói hallgattak. Az evangelizációt szeretetvendégség követte, mely során bőven volt alkalom a résztvevők érdeklődő kérdésére válaszolni a külhoni testvéreknek.

A szombati napot a vendégek a hevesi gyülekezet társaságában töltötték, családlátogatás alkalmával a lelkésszel közösen látogatták meg a templomba már nem járó idős hevesi híveket. Ezt követően diskurzus zajlott a humánszolgáltatások aktuális kisközösségi kihívásairól.

A vasárnapi istentiszteleten az átányi református templomban vettek részt, a délután folyamán látogatást tettek Debrecenbe, a református templomba és a város nevezetességeit nézték meg. Hazafelé megálltak a Hortobágyon.

Hétfő reggel az Átányi Református Általános Iskola áhítatán vettek részt és ezt követően a délelőtti órákban utaztak haza Rimaszombatba.

Szóljon hozzá

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support