Hírek

Kérdezz-felelek

 Kérdezz-felelek

A Transznacionális együttműködések (EFOP-5.2.2-17-00037) Vallás és kultúra a családokért megnevezésű projekt keretében 2019. július 4-8 között került megszervezésre a nagyvisnyói tanulmányút. Az egyik szakmai résztvevőt kérdezem, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtött az út során?

– Nagyon jó volt egy olyan kis református közösséget meglátogatni, mely a miénkhez nagyon hasonló. Kis település lévén hasonló problémáik vannak, mint nekünk. A fogyatkozó és kiöregedő gyülekezet számára különösen fontos a közösségi összetartás. Ugyanakkor jelentőséggel bír a magyarság tudat és a határon túli testvérekkel való kapcsolattartás. A nemzeti összetartozás napját, ha szűk körben is, de megünneplik, és igyekeznek e megemlékezést a fiatalabb generáció tagjai számára is értékként hagyományozni. Tanulságos humánszolgáltatói tudásbővítésnek lehettünk része.

– Köszönöm a beszélgetést! Áldás békesség!

Szóljon hozzá

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support