Hírek

Kérdezz-felelek

A Transznacionális együttműködések (EFOP-5.2.2-17-00037) Vallás és kultúra a családokért megnevezésű projekt keretében 2018. október 26-án került megszervezésre a pályázat hatodik műhelymunkája. Az egyik szakmai résztvevőt, Sárándi Krisztinát kérdezem, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtött a műhelymunkán?

– Nagyon érdekes volt közösen elmélkedni egy olyan „hétköznapi” témáról, mint a közösségi alkalom/alkalmak jelentősége. Hiszen a szakmai beszélgetések során kiderült, hogy valójában milyen sokrétű funkciót látnak el a mindennapokban. Vegyük például az istentiszteletet. Azon túl, hogy a vallásunkat gyakoroljuk, megjelenik a kollektív élmény, melyet az egyházközösségben tapasztalunk meg. Az istentisztelet „rituáléi”, a szertartás mellyel az őseink is fohászkodtak, mind fennmaradtak. Mi is így veszünk részt az istentiszteleten. Tehát a múlt és a jelen is összefonódik. Ezek mind igazán érdekesek voltak. Egy élmény volt.

– Köszönöm a beszélgetést! Áldás békesség!

Szóljon hozzá

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support