Hírek

Kérdés-válasz

2018. március 23.

Rövid interjú készült Majoros Edittel, aki a Transznacionális együttműködések pályázat második műhelymunkáján részt vett.

-Kedves­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Edit, Ön határozott véleményt fogalmazott meg a középiskola szerepével kapcsolatban a beszélgetés során.

-Igen ez így van, mert úgy gondolom, hogy a középiskolának óriási szerepe van a fiatalok helyben tartásában. Mert aki már tizenöt évesen elkerül a környező nagyvárosokba, az nagyon könnyen ott is ragad. Mert ott alakítja ki a baráti körét, ott ismerkedhet meg a leendőbeli házastársával. Munkát ott találhat és a helyismeret miatt ott is fog letelepedni és családot alapítani.

-Ön szerit a református középiskola ténylegesen tehet valamit a fiatalok megtartása érdekében?

-Természetesen. Úgy vélem, ha el tudjuk érni, hogy a fiatalok lehetőséget lássanak arra, hogy szakmát tanulhatnak és munkát találhatnak helyben és a jövőjük biztosítva van, akkor nem fogják elhagyni a szülőföldjüket, családjukat. Hiszen azzal mindenki tisztában van azzal, hogy mekkora segítség az, ha a család támogatni tudja a fiatalokat. Ehhez pedig a középiskola lehetőséget tud biztosítani.

-Köszönöm a beszélgetést.

Szóljon hozzá

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support